Okei, en muista tarkkaan mihin viimeksi jäätiin tässä aiheessa. Muistaakseni olen kuitenkin tätä jo kommenteissa puhunut...

Eli pankista ei lainaa herunut, ei vaikka mukana matkassa oli takaaja. Joten piti kehitellä muita suunnitelmia perheen saamiseksi Suomeen.

Olin ollut jo alustavasti yhteydessä Kelaan velan hoitoon liittyvissä asioissa ennen kuin lopulta sain pankista tiedon. Käydessäni Kelan konttorissa minulle sanottiin, että ei tulisi onnistumaan, mutta päätin kuitenkin vielä laittaa sähköpostia takausvastuuyksikköön, joka asian kuitenkin käsittelee. Sieltä tuli paria päivää myöhemmin sähköposti, että Kela vastaa kysymykseeni kirjeellä. Seuraavan viikon alussa tulikin kirje, jossa oli maksusuunnitelma velalle ja tieto siitä, että ulosotto on peruttu. Joten sen sijaan, että maksan nyt noin 650 euroa kuussa ulosottoon, maksan 400 euroa kuussa suoraan Kelalle, ja velan viimeinen erä on huhtikuussa 2013.

Tämä antaa minulle aikaisempaan verrattuna siis noin 250 euroa kuukaudessa enemmän käteistä muuhun kuin velan maksuun. Koska jo aiemminkin lähetin noin 150 euroa kuukaudessa Vannesalle, lisäsin tätä hieman - pitäähän minun pitää huoli siitä, että hänellä on rahaa itselleen ja lapsilleen elämistä varten, kunnes saan heidät tuotua tänne.

Lisäksi olen alkanut nyt vakituisemmin saamaan enemmän ilta- ja viikonloppuajoja, sekä kokonaisia ylityöpäiviä. Viime palkassakin maksettiin reilun kahdeksan tunnin ylityöpäivä, joka antoi bruttona ihan kivan 225 euron bonuksen. Kuun lopussa tulevaan palkkaan tulee bruttona 265 euron ylityöpäivä... Joten rahatilanne on paranemaan päin.

Istahdin siis alas ja laadin budjetin, kuinka paljon pystyn saamaan keskimääräisesti kuukaudessa vielä kaiken päälle säästöön heidän matkalippuja varten. Ulosoton lakattua joulukuussa tulevan veronpalautuksen pitäisi tulla tililleni, joten sen olen ajatellut hyödyntää paperisotaan Filippiinien päässä, ja osa siitä jää säästöön matkalippuja varten. Ja yksi kaveri on alustavasti lupaillut, että saattaisi pystyä lainaamaan meille tonnin keväällä, mikä auttaisi ihan kivasti.

Lopputulos on, että mikäli tuo ystävä pystyy auttamaan meitä tonnin lainalla, pystyisimme kohtuu realistisesti muuttamaan yhteen kesällä. Tähtäämmekin heidän Suomeen tulossa päivämäärään 5.7.2011, päivää ennen meidän ensimmäistä hääpäiväämme. Mutta mikäli tuo ystävä ei pystykään auttamaan silloin - suunnitelmat kun voivat muuttua! - ei se maailmaa kaada, lykkää vaan muutamalla kuukaudella perheen yhdistymistä.