Kuten jo kommentissa mainitsin, niin taloudellisen tilanteen vuoksi olemme porukalla muuttamassa Suomeen, minä olen jo käymässä täällä, odottamassa asunnon löytymistä. Olemme hakemassa kaupungin kaksiota tai kolmiota koko Helsingistä, koko Espoosta tai Vantaan itäpuolelta. Pitää käydäkin Stadin asuntojen toimistolla laajentamassa haku myös kolmioihin, kuten VAVin toimistollakin tekemässä saman.

Taloudellinen tilanne johti siis tähän ratkaisuun loppujen lopuksi. Kuten kommentissa jo kirjoitin, epilepsialääkkeeni maksaa täällä ilman kelakorvauksia noin 35€/100pv, kun taas Filippiineillä vastaava lääke maksaisi noin 200€/vko (eli hieman reilut 10000 pesoa per viikko), joten kaikki mitä viikossa saan rahaa menisi siellä viikottain lääkkeisiini. Kunhan asunto on löytynyt saan osoitteeni muutettua takaisin tänne, jolloin lääkkeeni hinta tippuu aika radikaalisti, eli kun kelakortissani on YE-koodi kyseiselle sairaudelle, niin hinta minulle on 4€/100pv, eli sen sijaan, että täällä maksaisin 4 senttiä per päivä lääkkeistäni, maksaisinkin noin 28.57€ per päivä niistä Filippiineillä, eli noin 714-kertaisen hinnan. Ja koska minä saan edunvalvonnasta 200€ viikossa menisi koko viikkorahani lääkkeisiini Filippiineillä, kun täällä taas ei tarvitse kuin sadan päivän välein maksaa 4€ niistä...

Kunhan nyt mahdollisimman nopeasti osuisi asunnonhausta meille asunto, niin saisin sen kalustettua, laitteet hankittua ja mentyä takaisin sinne tarvittavaa DNA-testiä varten (koska emme Rotchelin kanssa olleet naimisissa kun poika syntyi, on tuo testi pakollinen lakien mukaan, että hän saa myös suomen kansalaisuuden), Rotchelin viisuminhakua varten ja sitten takaisin tänne yhdessä, täällä päässä naimisiin ja oleskelulupa paikallisesti. Minulla on kylläkin tarkoitus rekisteröidä avioliittomme myös Filippiineille, koska se mahdollistaa sitten pidemmänkin oleskelun siellä, mikäli matkustamme Rotchelin kanssa yhdessä. :)