No niin, Tukholmasta on nyt palattu kotiin, ja onkin aika kirjotitaa hieman pikaista raporttia asioiden edistymisestä.

Laivalta maihin päästyäni suunnistin ensimmäiseksi Gamla Stanin puolelle Filippiinien suurlähetystöön viemään kaikki kolme asiakirjaa valokopioineen sinne laillistamista varten. Paikalla sitten selvisi, että yhtä näistä he eivät laillista, dokumentti kun on suomenkielinen. Miksi sitten nettisivujen mukaan pitää olla alkuperäiskielellä ja sen englanninkielinen käännös? Toivottavasti riittää, että laillistetaan pelkästään se englanninkielinen virkatodistus. Ja niin, valokopioita ei edes missään vaiheessa kysytty. Kai he sitten ottavat niistä kopiot itse, jos oikaeasti niitä tarvitsevat. Hinta dokumenttia kohti oli kuitenkin se halvempi, 196 ruotsin kruunua kukin, eli melko tarkkaan 20 euroa, ja tämän jouduin siis maksamaan vain kahdesta enkä kolmesta.

No, ei siinä tietenkään kaikki. Kyseinen henkikö, joka suurlähetystössä hoitaa nuo laillistamiset, on tietenkin lomalla, joten jätän paperit sinne ja maksan 140 kruunua ylimääräistä postituksesta takaisin minulle. Ei aivan kuitenkaan tee mieli kinuta töistä vielä muutama palkaton vapaa käydäkseen uudestaan Tukholmassa, kun matkakassankin kanssa on jo riittävästi ongelmia. :D Eli toivotaan, että kyseinen henkilö palaa takaisin lomiltaan mahdollisimman nopeasti ja saan asiakirjat vielä tämän kuukauden puolella, minun ja Vannesan yhteisen tulevaisuuden vuoksi. :D

Kulut suurlähetystön puolella siis yhteensä 532 kruunua, eli noin 55 euroa. Ja minä olin varautunut maksamaan kaksinkertaisen summan sinne, joten rahaa jäi jopa reilusti käytettäväksi kaupungilla asioidessa. Itselleni ostinkin vain kolme kirjaa (yhteensä 237 kruunua) ja kävin Burger Kingissä syömässä (82 kruunua), loput rahat menivätkin sitten erilaisiin tuliaisiin (hieman vajaa 500 kruunua), jotka pakkaan mukaan matkaan Filippiineille muutaman vaivaisen viikon kuluttua.

Sitten mietinkin, miten elän seuraavan vähän reilun viikon, tilille kun jäi mahtavat 5 euroa... :D