Aivan mahtavaa! Ja samalla harmittaa, että en huomannut aikaisemmin...

Eilen kun olin tullut kotiin, avasin ensimmäiseksi - kuten tavallista - tietokoneen päivystääkseni Vannesan saapumista nettiin. Ja yllätys, siellähän hän jo oli, odottamassa minua! :D Ja keskustelu sujui - näkisittepä vaan miten! ;) - vaikka hän aluksi oli hieman huonolla tuulella, mutta piristyi merkittävästi puhuessamme.

No, sen jälkeen kun hän poistui koneen luota, oli kello noin puoli kahdeksan. Kävin pikaisesti kaupassa hakemassa syötävää, söin, ja aloin käymään läpi päivän postia. Arvatkaapa mitä... postista oli ilmoitus, että minua odottaa Ruotsin puolelta saapunut kirjattu kirje, ja nyt olikin jo liian myöhä lähteä hakemaan sitä, kun postitoimisto oli juuri mennyt kiinni. Paikallinen postitoimisto on siis auki arkisin aamuyhdeksästä iltakahdeksaan, paremmin kuin monet muut Itellan pyörittämät toimistot, vaikka ei vielä samaa luokkaa kuin monet asiamiespostit.

Katsoin siis tämän päivän työohjelmani. Työaika alkaa 09:18, Rautatientorilta. Ja päättyy 19:07 Koskelan varikolle. Päivän aikana yhteensä noin tunti taukoa, kahdessa noin puolen tunnin erässä. Missä vaiheessa kerkeäisin Tilkan puolelle postiin kun se on auki? Samanlainen päivä edessä torstainakin, ja perjantaille on merkitty ainakin tällä hetkellä vain varasarja, mutta tiedä sitten, miten se vielä muuttuu.

Päädyin sitten lopulta ratkaisuun, miten saan kirjeen haettua postista mahdollisimman nopeasti (eli tänään!), menin autolla Koskelaan aamulla, enkä suoraan julkisilla Rautatientorille. Näin minulla oli auto odottamassa, kun työaika päättyi noin kymmenen tuntia myöhemmin, eli kerkesin hyvin postitoimistoon hakemaan täysin laillistetut asiakirjat. :D

Nyt voi vihdoinkin huokaista helpotuksesta, koska aikomamme avioliitto voi nyt toteutua marraskuussa. :D