No niin, nyt se siis tapahtui. Ulosotto alkaa.

Tämä oli yksi syy, miksi yritimme Vannesan kanssa ensin viisumilla Suomeen, että olisi varaa saada heidät tänne. Nyt ongelmaksi muodostuu, että pakollisten menojen jälkeen (kun ulosotossa menee kolmasosa nettopalkasta ja pakollisiksi menoiksi lasken vuokran ja auton leasing-maksun) käteen jää hieman yli 300 euroa ylimääräistä. Kuukaudessa. Velkojen maksu tällä ulosoton määrällä, mikäli pääoma ei kasvaisi korkoa, kestäisi noin kaksi ja puoli vuotta - korkojen kanssa lasken, että kolmesta neljään voisi olla mahdollista.

Tästä noin 300 eurosta pitäisi sitten saada puhelin- ja muut laskut maksettua, ruoat, velkaa lyhennettyä ex-vaimolle (minkä olen onneksi onnistunut sopimaan, että sitten kun pystyn) ja vielä pitäisi saada rahaa säästöön, niin kesää varten kuin muutenkin siihen, että saisi Vannesan ja lapset Suomeen.

Mutta luovuttaa en aio, missään nimessä! Kun vain keksisi, mistä saisi rahat heidän matkalippuihinsa tänne. Nyt säästössä oleva rahamäärä saattaa juuri ja juuri riittää kesäksi, vaikka tiukkaa se tekeisi, todella tiukkaa - ei olisi yhtään ylimääräistä rahaa mihinkään, ruoat, häät, manilan matka oleskelulupahakemuksineen ja laillistamisineen söisi käytännössä kaikki säästöni. Saatan joutua neuvottelemaan äitini kanssa, että en osallistukaan talouden menoihin ihan puolella, kunnes saan heidät Suomeen, vaan vaikka kolmasosalla, että saan tarpeeksi säästettyä. Mutta varmaa sekään ei siis ole, että hän siihen suostuisi, mutta sillä saisin 200 euroa lisää kuukaudessa säästöön.

Jos jollakulla on hyviä ideoita, niitä otetaan mielellään vastaan.