Saatiin täällä kotoisassa, kylmässä maassamme otettua ison askeleen - jopa harppauksen - eteenpäin, kuten eilen edelliseen päivitykseen kommentoinkin.

Äitini lopulta haki sitä lainaa minua, Vannesaa ja Irraa varten. Olin eilen niin onnessani, että en kertakaikkiaan päässyt sänkyyn nukkumaan ennen puoltayötä. Ja tänään tietenkin aikaisessa aamuvuorossa, joten herätys vain neljä tuntia myöhemmin. Eikä mikään lyhyt vuoro, vaan lähes 10 tuntia taukoineen.

Mutta asiat ottivat siis valtavan loikan eteenpäin. Nyt odotellaan lainahakemuksen käsittelyä (Nordean mukaan noin 3 päivää) ja noin 7500 euroa tilille. Hyvällä lykyllä saisin siis rahat uudenvuodenaattona, jolloin Vannesa saisi niistä samantien ison osan voidakseen aloittaa paperisodan siellä päässä. Ja samana päivänä kun näen, että rahat ovat tulleet, pidän huolen siitä, että saan vihdoinkin kutsukirjeen kirjoitettua heille, samaten sitoumuksen ylläpitää heitä niin, että saan ne postiin mahdollisimman nopeasti, koska vaikka posti lupaa 5-8 arkipäivää postin kulkuun Filippiineille on kokemuksemme se, että saattaa kestää jopa 6 viikkoa. Vai maksaisinko 100 euroa ja laittaisin FedExillä menemään?

Heti kun saan rahat lähetettyä Vannesalle, saa hän luvan alustavasti varata lentoliput heille. Niitä ei kuitenkaan saa maksaa ennen kuin viisumiasia on selvä, mutta sen vuoksi, että pääsen itsekin varaamaan omat lippuni, että saan paluulennoiksi itselleni samat lennot kuin ne, joilla he tulevat Suomeen. Ja sitten Vannesa saakin luvan kiirehtiä paperisodan kanssa mahdollisimman paljon, koska olen eri lähteistä saanut sellaisen käsityksen, että kestää muutaman viikon laillistaa ne paperit Suomea varten... Filippiinien viranomaiset kun tuppaavat olemaan hieman hitaita hoitamaan asioita.

Näillä näkymin saadaan kuin saadaankin aikataulu pitämään. Tammikuu ja osa helmikuusta paperisodan hoitoa, loppu helmikuuta ja maaliskuun alku viisumin haku (saattaa kestää kolme viikkoa saada viisumi), ja maaliskuun lopussa Suomeen. Siinä on jopa hieman ylimääräistä aikaa vielä, ja tarvittaessa voidaan heidän Suomeen tuloa lykätä vielä viikolla tai kahdella eteenpäin. Mutta näillä näkymin matkustaisin Filippiineille taas siten, että lähden täältä maaliskuun 22 päivä ja tulisimme yhdessä takaisin maaliskuun 30 päivä.

Toinen iloinen yllätys oli kun luin Filippiinit-seuran sivuja: Suomeen tulee tammikuussa Filippiinien suurlähetystö (otsikon mukaan, tekstistä kuitenkin saa kuvan, että kyseessä on pelkkä konsulaatti). Meidän ei siis ole pakko matkustaa Tukholmaan hoitamaan asioita Filippiinen viranomaisten kanssa häiden jälkeen, vaan saamme asiat hoidettua ihan Suomessa.