Myönnän suoraan, että tämä ei ole omaa tekstiäni. Olen kääntänyt nämä aikoinaan eri lähteistä Internetistä, ja päätin laittaa ne nyt tänne.

Aloitetaan myyteistä seurustelusta aasialaisen naisen kanssa.

Myytti: Iso osa aasialaisista naisista haluavat paeta köyhyyttä ja tekevät mitä tahansa lähteäkseen maasta

Ihmiset, jotka ajattelevat näin, eivät ole koskaan vierailleet aasialaisen naisen luona. Perhe on aasialaisissa kulttuureissa keskeisessä asemassa, joten harva aasialainen nainen lähtisi kotimaastaan, ellei olisi todella rakastunut tai ellei ole menossa ulkomaille töihin. Aasialainen nainen haluaa samaa mitä kuka tahansa muukin nainen - onnellisen suhteen mieheen jonka kanssa jakaa rakkautta.

Myytti: Hän kuitenkin jättää sinut kun on saanut kansalaisuuden

Koska avioero on monessa Aasian maassa laiton, eivät aasialaiset naiset ole "ohjelmoitu" ajattelemaan avioeroa tapana päästä liitosta. Heille perhe on kaikki kaikessa ja he eivät luovuta ennen kuin ovat antaneet kaikkensa. Eri etnistä taustaa olevien ihmisten avioliitot ovat osoittautuneet monessa maassa kestävämmiksi kuin saman taustan omaavilla, esimerkiksi Yhdysvalloissa avioeroprosentti on yli 50%, mutta amerikkalais-aasialais-pariskunnilla alta 20%.

Myytti: Matkustelu ulkomaille on vaarallista ja terveydelle haitallista

Suhteessa useampi tapetaan kotimaassaan kuin matkoilla. Todennäköistä onkin, että olet enemmän turvassa Aasiassa kuin kotona. Kannattaa kuitenkin muistaa ottaa tarvittavat rokotukset ja muutenkin olla varovainen muiden tautien takia, kuten Dengue-kuumeen.

Myytti: Vain miehet, joilla on ongelmia, tuntevat vetoa ulkomaalaisiin naisiin

Iso osa miehistä, jotka hakevat naista Aasian puolelta, ovat menettäneet luottamuksensa länsimaalaiseen naiseen. Monet miehistä pitävät aasialaisia naisia kauniina. Monet miehet päätyvät tähän ratkaisuun, koska aasialaiselle naiselle ikä ja ulkonäkö ei ole niin olennainen asia. Usein tulet huomaamaan, että aasialainen nainen oikeasti kaipaa melko lailla itseään vanhempaa miestä.

Myytti: Miehet haluavat aasialaisen naisen, koska nämä ovat alistuvaisia

Myytti, joka tulee siitä, että aasialaisia kulttuureja ei tunneta. Aasialaiset naiset ovat suvaitsevaisia, lojaaleja ja heidän kanssaan tulee helposti toimeen. Moni länsimainen ihminen ajattelee tätä alistumisena, mutta sitä se ei ole. Aasialaisnaiset saavat pääsääntöisesti helpommin tahtonsa läpi kuin länsimaiset sisarensa, ja onnistuvat siinä samalla saamaan miehen kuvittelemaan sitä omaksi ideakseen. He osaavat pitää miehen tyytyväisenä, samalla kun saavat mitä halusivatkin.

Seuraavaksi kuvaankin sitten hieman häitä edeltäviä filippiiniläiseen kulttuuriin liittyviä tapoja.

Ajat, jolloin pikot (haulikkohäät) ja kasunduan (järjestetty avioliitto) olivat voimissaan, jolloin sulhasen ja morsion ei auttanut kuin totella, ovat jo takana. Perinteinen ligawan (kosiskelu) on voimissaan. Harana (serenadi) oli aikoinaan osa rituaalia, mutta nykyään sen korvaa rakkauskirjeet, kukat, suklaa, tai yksinkertaisesti treffit. Mutta koska pariskunnasta tulee virallisesti pariskunta? Vielä muutama vuosikymmen sitten tytön oletettiin sanovan asiasta jotakin, jotta mies tietäisi - nykyään vain tiedetään.

Seurusteltuaan vakituisesti (magkasintahan) jonkin aikaa, kun pariskunta haluaa jättää sinkkuuden taakseen ja siirtyä avioliittoon, on seuraavat asiat otettava huomioon:

Pagtatapat - Kosinta

"Haluatko mennä kanssani naimisiin?" tai muut variaatiot kyseisestä kysymyksestä ovat signaali tulevasta suuresta juhlasta. Kuka nyt haluaisi mennä naimisiin ilman, että on kysytty? Mikäli sulhanen on liian ujo, voi hänen puolestaan puhua...

Singsing - Kihlasormus

Yleensä filippiiniläinen mies varoo antamasta minkäänlaista sormusta naiselle, varsinkin jalokivin koristeltua, koska ei halua, että hänet ymmärretään väärin ja sormus puhuu melko selvää kieltä syvästä sitoumuksesta. Se sanoo paljon, ilman edes yhtä ainoata sanaa. Kihlasormus ei ole oikeastaan vaatimus häitä varten vaan optio, jonka kuitenkin suurin osa naisista haluaa. Se on osittain adoptoitu nykylänsimaalaisesta kulttuurista, mutta sisältää kuitenkin paikallisia perinteitä ajasta, jolloin sulhanen antoi morsiamelle ja hänen perheelleen myötäjäiset ilmoittaakseen aikomuksensa. Jotkut perinteisemmät filippiiniläiset perheet jopa vaativat - mahdollisesti morsiamen, mahdollisesti sulhasen perhe - että poika antaa arvostetun perhekalleuden kihlaksi, jolloin itse sormus yleensä annetaan pamanhikanin yhteydessä.

Pamanhikan - Luvan hankkiminen tytön perheeltä

Tilaisuus, jossa käytännössä häiden suunnittelu aloitetaan. Pamanhikan yleensä pidetään tytön vahempien luona, minne sulhanen vanhempiensa kanssa menevät vierailulle, pyytämään virallisesti morsiamen kättä ja suunnitelemaan häitä lounaan tai päivällisen yhteydessä. Tämä voi olla erittäin vaikea tapaaminen, varsinkin mikäli vanhemmat tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa. Morsian ja sulhanen ovat yleensä hieman hermona ja tuntevat olonsa ulkopuolisiksi, kun heidän vanhemmat puhuvat keskenään ja suunnittelevat tulevia häitä. Perinteisiin kuuluu, että vieraileva perhe tuo lahjan, usein äidin parhaimman kokkaustaidon tuloksen, vierailtavan perheen luo. Jotkut valitsevat pitää tapahtuman neutraalilla maaperällä, kuten ravintolassa, tai kutsuvat yhteisen tutun mukaan helpottamaan toisiinsa tutustumista. Miksi vaivautua tällaiseen? Filippiiniläiset hakevat vanhempiensa suostumusta saadakseen onnellisen ja ongelmattoman avioliiton, eivätkä vanhemmat kohtaa toisiaan ensimmäistä kertaa vasta häistä.

Paninilbihan - Sulhasen palvelus morsiamen perheelle

Monen mielestä paninilbihan on unohtunut perinne. Alunperin sulhanen suoritti vaativia tehtäviä morsiamensa perheelle osoittaakseen kelpoisuutensa ja vastuullisuutensa. Kuitenkin sitä vielä harrastetaan, mutta pienemmässä mittakaavassa. Koska filippiiniläiset vanhemmat suosivat sulhasen vierailevan morsiamen kotona mieluummin kuin, että he lähtisivät yksin ulos, katsotaan hänen olevan hieman kuin perheenjäsenen, joten ei pitäisi tulla yllätyksenä, että häntä saatetaan esimerkiksi pyytää käymään kaupassa ostamassa ruokaa tai käyttämään perheen äitiä jossakin tai korjaamaan rikkimenneen lampun. Kaikki nämä pienet palvelukset ovat osa nykyistä paninilbihania.

Pa-alam - Häistä ilmoittaminen

Pa-alamia (tiedottaa) ei kuulu sekoittaa paalamiin (hyvästi). Vaikka ei lähellekään yhtä muodollinen kuin pamanhikan, pa-alamin suorittaminen osoittaa kunnioitusta vanhempia kohtaan. Tällöin vieraillaan henkilökohtaisesti tärkeiden ihmisten luona (usein vanhemman sukupolven edustajien, jotka eivät olleen paikalla pamanhikanissa) ennen häitä. Pariskunnat saattavat mennä pitkällekin kertoakseen tulevista häistä, ja saattavat jopa ojentaa samalla kutsun häihin. Lähemmällä asuville saatetaan asiasta tiedottaa jonkin pienimuotoisemman juhlan yhteydessä. Käytännössä tämä vaihe on jo huomattavasti helpompi kummallekin, pienimuotoista diplomatiaa, verrattuna pamanhikaniin.