Asiat etenivät tänään taas ison harppauksen eteenpäin. Eli paperisota edistyi huomattavasti, kun eilen tuli se viimeinen, puuttuva asiakirja postissa kotiin. Edellisellä viikolla olikin tullut jo hankittua virkaote ja tilattua tuo eilen tullut esteettömyystodistus, ja viime viikolla olikin myös postissa tullut Keski-Suomen käräjäoikeudelta todistus avioerostani (vaikkakin on EU:n sisäiseen käyttöön tarkoitettu, saa luvan kelvata Filippiinien viranomaisille).

Tänään juoksin (tai no, käytin kahta linja-autoa) sitten ensimmäiseksi maistraattiin, jossa leimautin paperit julkisella notaarilla. Sieltä eteenpäin ulkoasiainministeriöön, jossa leimat taas papereihin - ja yllätys oli suuri, kun siellä kuulin, että Filippiinien Suomen suurlähetystö on jo avannut konsuliosastonsakin vaikka Filippiinit-seuran puolella ei sitä vielä tiedetty (istun kyseisen yhdistyksen hallituksessa varajäsenenä). Joten pikainen kotonakäynti hakemassa passi mukaan ja takaisin kaupungille, ensin käymään viisumia varten tarvittavien valokuvien vuoksi passikuvauksessa, sitten otattamassa kopiot asiakirjoista ja passista ja nopeasti suurlähetystöön täyttämään viisumihakemus ja jättämään asiakirjat laillistettavaksi.

Hinta yhteensä, kaikki vaiheet, passikuvat ja kopiot: 235 euroa. Mutta onpahan asiat hoidossa, että kesällä pääsemme Vannesan kanssa naimisiin! :)