Kävi kuten pelättiin, eli viisumipäätös oli kielteinen. Olemme kummatkin todella surullisina.

Onneksi olemme kuitenkin alustavasti puhuneet suunnitelma C:stä - tulevasta kesästä. Nyt joudumme suunnittelemaan tämän heinäkuisen matkani hieman tarkemmin.

Käyn tänään perumassa loppukuuhun sijoittuvan matkani ja perun myös varaamani palkattomat vapaat. Ja kunhan Vannesa on sopinut keisarinleikkauksen päivämäärän lääkärin kanssa, varaan uudet matkalippuni hänen luokseen siten, että olen Filippiineillä juuri ennen kyseistä päivää, varmaankin viisumin kanssa, että meillä riittää aika kaikkeen mitä pitää tehdä sen lisäksi.

Joutunemme poikkeamaan Makatissa varmaankin kahdesti matkan aikana - kerran hakemassa sieltä naimattomuustodistus suurlähetystöstä - tai siis se, mitä sieltä saadaan, leima esteettömyystodistukseen - ja samalla varmaan panemme vireille yhteisen lapsemme kansalaisuusasiat, toisen kerran rekisteröimässä avioliittomme ja hoitamassa oleskelulupahakemukset vetämään.

Joutunen matkustamaan hänen luokseen heinäkuun alkupuolella - alustavasti puhuttiin, että keisarinleikkaus olisi seitsemäs heinäkuuta - ja tämän jälkeen yhdessä Manilaan suurlähetystössä käymään. Pari yötä siellä ja takaisin Cebuun, jolloin saattaisimme keretä viettämään häämme vielä heinäkuun puolella. Sitten avioliittotodistuksen laillistaminen ja takaisin suurlähetystöön rekisteröimään liittomme ja aloittamaan oleskelulupaprosessi.

Nyt pitääkin sitten saada säästettyä mahdollisimman paljon rahaa kesää varten...