Olemme Vannesan kanssa vähitellen viime viikon ajan aikatauluttaneet jäljellä olevaa paperisotaa, mitä pitäisi tehdä ja koska, yrittäen arvioida filippiiniläisen byrokratian hitautta (ja lisätä hieman ylimääräistä aikaa joka vaiheelle).

Päädyimme siihen, että nykyisillä tiedoillamme ja jo paperisotaa varten varatuilla rahoilla pitäisi paperisodan, viisumeita ja oleskelulupia lukuunottamatta, olla valmiina tammi-helmikuun vaihteessa, tai viimeistään pari viikkoa myöhemmin. Sen jälkeen olisi siis avioliitto rekisteröity Suomen viranomaisille, kuten myös Silverin syntymä, Vannesalla ja Silverillä filippiiniläiset passit (Vannesallahan jo on, mutta hän tarvitsee uuden, jossa on uusi nimiyhdistelmä) ja Silverin suomalainen passi tilattuna. (Kyseinen passi haetaan suurlähetystöstä sitten kun jätetään Vannesan ja Irran viisumihakemukset, ettei tule ylimääräisiä matkakuluja Cebun ja Manilan välillä.)

Samaan aikaan pitäisi nyt onnistua säästämään matkalippuihin rahat kasaan huhtikuun loppuun mennessä, että Vannesa voi laittaa viisumihakemukset vetämään toukokuun alkupuolella. Näin osuisimme siihen päivään jota suunnittelemme Suomeen tulopäiväksi, kesäkuun 14 päivää. Toivon vaan, ettei tule yllättäviä menoeriä kummallakaan puolella, kuten lääkärissäkäyntiä tai vastaavaa, joka pistäisi tilanteen sekaisin.