Tämä on ihan kiinnostavaa tietoa, ja meille varsin hyväkin uutinen, vaikka moni muu pariskunta tulee tästä kärsimään.

Kun jätimme oleskelulupahakemukset sisään perjantaina 17 päivä tätä kuuta, maksoimme niistä 225 euroa (Vannesan osalta) ja 80 euroa (Irran osalta), eli yhteensä 305 euroa. Muistaakseni kirjoitinkin nuo viime päivitykseen.

Tänään - tai no, eilen jo - Vannesa selasi Migrin sivuja taas kerran, ja huomasi, että käsittelymaksut nousevat aika reippaasti vuoden vaihteessa. Hänen lupansa maksaisi 350 euroa (korotusta 55,6 %), jos se jätettäisiin vuoden vaihteen jälkeen, ja Irran lupa 180 euroa (korotusta 125 %). Eli 305 euron sijaan olisimme joutuneet maksamaan 530 euroa, korotusta 225 euroa (73,8 %) siihen verrattuna mitä nyt jouduimme niistä maksamaan. Aika rajut korotukset siis tulossa...

Olimme siis alunperin suunnitelleet, että oleskelulupahakemukset menisivät sisään vasta tammi-helmikuun vaihteen paikkeilla, koska olimme arvioineet, että sinne asti kestäisi filippiiniläisestä byrokratiasta paperien ulos saanti. Voimme vain olla nyt erittäin tyytyväisiä, että saimme sen pois alta jo tämän vuoden puolella. Meidän onnemme, mutta moni muu - minulle tuttukin - tulee kiroamaan tätä rajua hinnankorotusta.