Kuten lupailinkin aiemmin kommentissa, kirjoitan nyt hieman tuosta viisumin hylkäämisestä enemmän, kun sain Vannesalta tiedot siitä.

Eli paperissa oli kaksi rastia miksi Vannesan ja Irran viisumit hylättiin: Rasti yksi on kohdassa You produce documents justifying the purpose and conditions of the indentded stay; or the visa is refused for the reason that these documents are defective or unclear. Anteeksi mitä? Kaikki suurlähetystön sivujen mukaan tarvittavat paperit olivat mukana, kuten myös Suomen ulkoasiainministeriön sivujen mukaan. Papereista kävi selvästi esille matkan tarkoitus sekä myös miksi viisumi eikä oleskelulupahakemus. Toinen rasti oli kohdassa You have sufficient means, both for the period of the intended stay and for the return to the country of origin or transit to a third State into which you are certain to be admitted, or you are in a position to acquire such means legally. Taas kerran ihmettelen, että miksi - minähän olin täyttänyt tarvittavat lomakkeet ja lähettänyt ne tarvittavien liitteiden kanssa viisumien hakemista varten, eli minä olisin kustantanut heidän oleskelunsa täällä, ja olisin onnistunut siinä jopa ulosotto päällä. Ja koska minä olisin kustantanut oleskelun Suomessa, ei Vannesalla ole tarvetta osoittaa, että hänellä olisi tarpeeksi rahaa oleskeluun Suomessa. Suurlähetystö näköjään kuitenkin on vaatinut senkin. Ja viisumipäätöksestä ei voi lakien mukaan valittaa minnekään...

Sitten seuraavaan asiaan, kesän suunnitelmiin. Päätimme tänään Vannesan kanssa, että emme heti hae heille oleskelulupia tänne - ensin hoidamme avioliiton kuntoon sekä poikamme maailmaantulon ja aloitamme lapsen kansalaisuusprosessin. Kesän jälkeen sitten, kun olen tullut takaisin tänne ja saanut tarpeeksi rahaa säästöön sitä varten, aloitamme oleskelulupien hakemisen Suomesta käsin, eli minä tulen joutumaan asioimaan Malmissa ulkomaalaispoliisilla hoitamassa ne sisään, kunhan saan kaikki tarvittavat paperit ja rahat kasaan. Helpottaa jonkin verran kesän taloudellista tilannetta, kun ei tarvitse stressata tuon 305 euron vuoksi, mitä oleskelulupahakemukset tulevat viemään. :)

Kesällä, kun Filippiineille pääsen takaisin, alkaakin olemaan jo kiire. Alustavasti olemme sopineet, että jo samana päivänä käymme selvittämässä viimeisimmät tiedot tarvittavista asiakirjoista - joudunko käymään Suomen suurlähetystössä Makatissa hakemassa sen viimeisen todistuksen vai enkö... ja mikäli joudun, varaamme jo samana päivänä minulle seuraavaksi päiväksi lennon Manilaan ja takaisin. Takaisintulon lento pitänee kuitenkin varata avoimena, koska täyttä varmuutta paperin saamisen kestosta ei ole - saattaa saada samantien, tai sitten vasta parin päivän päästä. Ja mikäli CENOMARimme, jotka haimme marraskuussa, eivät enää kelpaa, käymme myös NSO:n toimistolla tilaamassa meille uudet.

Sitten kun, mikäli tarvetta on, olen takaisin Cebussa Makatista, käymme jättämässä hakemuksen avioliittolupaa varten, mikä tulee vaatimaan ainakin jommankumman Vannesan vanhemmista mukaan, koska Vannesa on alta 25-vuotias. Jos joudumme istumaan seminaarin, jonka kävimme marraskuussa, uudestaan, niin sitten joudumme. :) Mutta tähtäimenä nyt on, että kesäkuun loppuun mennessä olisimme virallisesti naimisissa. :)

Asiasta toiseen, on muuten mukavaa nyt, kun Vannesalla on toimiva, kiinteällä kuukausimaksulla varustettu nettiyhteys kotoota käsin. Olemme tämänkin viikonlopun aikana viettäneet varmaan kaksitoista tuntia vain jutellen. :)

Ja vielä hieman lisää paperisodasta. Odotan nyt, että posti toisi tilaamani englanninkielisen todistuksen avioerostani Keski-Suomen käräjäoikeudelta. Ja tulevia vapaapäiviä katsoessani olen suunnitellut aikataulua muiden tarvittavien asiakirjojen kasaamista ja laillistamista sekä viisumin hakemista varten... Perjantaina, 9.4. olisi tarkoitus marssia maistraattiin ja tilata uusi esteettömyystodistus, samalla hankkien varmuuden vuoksi myös uusi virkaote. Kaikki nuo kolme olisi sitten tarkoitus viedä notaarille ja ulkoasianministeriöön keskiviikkona 21.4. ja viisumihakemuksen kanssa Filippiinien suurlähetystöön 22.4., mikäli sen konsulaattiosasto on jo auennut siihen mennessä - muuten toimitaankin postin kanssa Ruotsin puolelle.