Tämäkään ei ole minun omaa tekstiäni, vaan käännös internetistä löytämästäni tekstistä. Tämä on selkeästi kirjoitettu niille miehille, jotka harkitsevat filippiiniläisen naisen kanssa seurustelua, ja olen säästänyt käännöksessä kaiken, mistä sen pystyy helpostikin näkemään.

Olet varmaankin lukenut artikkeleita filippiiniläisistä naisista ja oppinut tuntemaan heidän kulttuuriaan hieman paremmin. Olet käyttänyt harkintaasi ja päätynyt rakentamaan suhdetta filippiiniläiseen naiseen. Mutta miksi filippiiniläinen nainen on sinulle sopiva? Ja miksi hän haluaisi rakentaa suhdetta länsimaalaisen miehen kanssa, eikä filipiiniläisen?

Ensiksi, filippiiniläinen mies on ongelma. Naiset täällä ovat huonommassa asemassa, kuten monessa Aasian maassa, pelkästä velvollisuudesta. Joten filippiinat joutuvat vakaasti harkitsemaan asioita mennessään naimisiin filippiiniläisen miehen kanssa: Pystyykö hän elättämään minut ja perheemme? Tuleeko hän pitämään rakastajatarta? Hakkaako hän minua, enkä pääse pois kun avioeroa ei ole?

Joten ei liene ihme, että länsimaalainen mies on filippiinan mielestä parempi valinta puolisoksi. He näkevät länsimaalaisen miehen rakastavana ja modernimpana kun filippiiniläisen, joten heillä tulisi olemaan enemmän vapautta ja tasa-arvoisempi suhde länsimaalaisen kanssa.

Lihavuus ja ikä ovat kummatkin Filippiineillä plussaa. Ikää kunnioitetaan eikä ikäero ole filippiinalle oleellinen asia. Sinun ei tarvitse hirveästi välittää, jos olet ylipainoinen, kuten puolet länsimaalaisista koska ylipaino Filippiineillä on statusta. Kun laskeudut Filippiinien kamaralle, on kuin kaksikymmentä prosenttia painostasi katoaisi samantien. Monet filippiinat jopa haluavat, että miehellä on hieman, tai jopa paljon, ylimääräistä lihaa luitten ympärillä. Aasialaisissa kulttuureissa ylipäänsä lihavuus nähdään merkkinä rikkaudesta.

Ja kuten monet länsimaalaiset näkevät aasialaiset puoleensa vetävinä, monet filippiinat näkevät länsimaalaisen miehen vastaavasti.

Tämän pitäisi käytännössä vastata siihen, miksi filippiina saattaisi haluta suhteeseen länsimaalaisen miehen kanssa. Mutta sinullahan on vielä huolenaiheita, eikö?

Saatat huolehtia siitä, miksi filippiiniläinen nainen laittaa profiilinsa nettitreffipalveluun. Saatat huolehtia siitä, että hän haluaa vain naimisiin päästäkseen asumaan länsimaassa, hakemaan avioeroa ja viemään puolet omaisuudestasi. Aina on olemassa poikkeuksia, mutta ehdottomasti suurimmalle osalle filippiniläisistä naisista tämä on kauimpana heidän ajatuksistaan. Jos olet joskus nähnyt filippiinan potevan koti-ikävää, itkien silmät päästään, tietäisit, että hän vaihtaisi hienon auton ja hienot ravintolaillalliset hetkessä mahdollisuuteen hypätä Jeepneyn kyytiin mennäkseen ostamaan hieman Halo Haloa. Filippiinit eivät ole yksi maailman rikkaimmista valtioista, päinvastoin, mutta filippiiniläiset rakastavat maataan, kotiaan ja perhettään. Filippiinalle tärkein asia onkin vakaa perhe, sisältäen niin miehen kuin lapset. Raha, vaikkakin haluttava lisä, on kaukana rakastavan miehen ja perheen takana.

Saatat myös pelätä, että hän haluaisi tuoda koko sukunsa perässään. Filippiiniläiset rakastavat maataan, kuten jo aiemmin todettiin, joten on liian itsekeskeistä kuvitella, että koko hänen sukunsa haluaisi lähteä sieltä asettuakseen länsimaahan asumaan. Ja vaikka näin olisikin, hän ei voi tuoda ketään perässään (paitsi alaikäiset lapsensa), ellei ole maasi kansalainen, ja tämä kestää jokusen vuoden. Lisäksi vain vanhemmat, sisarukset ja lapset voivat hakea oleskelulupaa tämän perusteella, mutta sen saaminen saattaa kestää melko kauankin, Amerikassa jopa 10-15 vuotta ennen kuin saavat viisumit. (Suomessa tilanne on hieman eri, täällä ei välttämättä edes myönnettäisi oleskelulupaa.)

Toivomme, että olet saanut hieman selkoa huolenaiheisiisi. Aina pitää kuitenkin muistaa, että olemme joutuneet yksinkertaistamaan ja että ihmisissä on eroja.