No niin, ymmärtääkseni kaikki paperit ovat nyt Vannesalla kasassa, ja suurin osa, jotka tarvtisevat laillistamisen, on jo laillistettu kaikkialla muualla missä pitää paitsi Suomen suurlähetystössä.

Sain aiemmin tänään päivätauollani kuulla, että kutsukirjeeni liitteineen on saapunut perille ja haettu postista. Kesti tällä kertaa 12 työpäivää, kun virallinen aika on 5-8 lentopostissa. Ei paha, ottaen huomioon, että on pisimmillään meillä postin kulku Suomesta Filippiineille kestänyt noin 30 työpäivää, siis lentopostina lähetettynä.

Vannesa kävi sitten varaamassa Manilan matkansa, että pääsee sinne suurlähetystöön hoitamaan viisumiasiat kuntoon. :) Hän lähtee Manilaan viettämään sen muutaman viikon, minkä viisumiprosessi vie, helmikuun kahdeksantena, joten helmikuun lopussa pitäisi olla viisumit heillä.

Muutama päivä sitten menimme läpi listoja siitä, mitkä kaikki paperit tarvitaan tai mitä saatetaan kaivata. Tulin maininneeksi, että hänellä olisi hyvä olla mukana lääkärintodistus raskaudesta, ja vielä sellaisessa muodossa, että siinä näkyisi sikiön arvioitu kehitysaste, jonka avulla voidaan päätellä koska hän olisi tullut raskaaksi. Tämä ihan sen vuoksi, että suurlähetystö saattaa haluta nähdä sen, ja sen avulla voitaisiin melko lailla todistaa se, että raskauden alulle saatto on tapahtunut silloin, kun minä olen ollut hänen luonaan.

Vannesa kävi ensimmäisessä raskausajan lääkärintarkastuksessa melkein kaksi viikoa sitten (13.1), nyt kun siihenkin on varaa, vaikka yritämme säästää kaikessa niin paljon kuin mahdollista. Seuraava onkin edessä ensi viikolla (2.2), kuten myös ultra ja verikokeet.

Mutta nyt käytännössä tilanne on se, että kummatkin meistä joutuvat vain odottamaan nämä kaksi viikkoa kunnes hän lähtee Manilaan, missä tulee olemaan noin kolme-neljä viikkoa. Ja niistä päivästä vain muutama tulee olemaan kiireisiä, loput hänelläkin pelkkää odottelua. Toivottavasti hän pääsee kohtuullisen helposti - ja edullisesti - nettiin sieltä, että pystyn seuraamaan kuinka tilanne edistyy. :) Ja muutenkin viettämään aikaa hänen kanssaan.