Pääsin viime tiistaina hyvin takaisin tänne Filippiineille, törmäten matkalla toiseen samaan maahan matkaavaan suomalaiseen mieheen. Niinkin pitkälle, että Cebuun asti olimme samoilla lennoilla, mutta sieltä hän jatkoi vielä eteenpäin, minun jäädessä Cebun saarelle. Lähtö Suomesta viivästyi hieman, Finnairin jouduttua vaihtelemaan koneita. Kone, jolla meidän piti päästä matkaan oli jouduttu ottamaan muulle lennolle, ja odotimme sitten Joensuusta lähtenyttä konetta, jolla pääsimme matkaan noin puolisen tuntia myöhässä. Onneksi vaihtoaikaa Schipholin kentällä Amsterdamissa oli vielä riittävästi, niinkin paljon, että vieläkin jäi nelisen tuntia aikaa myöhästymisestä huolimatta.

Vannesa ja hänen isänsä olivat minua vastassa lentokentällä ja nappasimme sieltä melkolailla samantien taksin kotia kohti - missä olimmekin sitten noin yhden maissa iltapäivällä. Olin toivonut voivani nukkua matkalla Hong Kongiin, mutta hyvä jos torkuin yhteensä tunnin. Joten heti kun päästiin Hong Kong - Cebu -koneeseen, aloinkin nuokkua melko vakavasti, ja noin tuntia myöhemmin, koneen juuri yltäessä Luzonin saarelle, nukahdinkin, herätäkseni juuri ennen kuin kone laskeutui Cebuun.

Keskiviikkona tuli käytyä varmistelemassa papereita avioliittoa varten, ja ainakin Cebussa vaativat vielä käymään suurlähetystössä hakemassa todistus siitä, että Suomessa myönnetty esteiden tutkinnan todistus on pätevä. Nykyään saa Cebussa NSO:n paperit tilattua suoraan City Healthistä, joten turhaa jonottelua NSO:n puolella ei tarvittu - CENOMARit piti nimittäin tilata uudelleen, ja tätä kautta kestää kuusi arkipäivää saada ne. Eivät muuten kommentoineet tuota "Matrimonial History" -paperia, tiedä sitten onko hyvä vai huono merkki. Pyörähdimme myös Vannesan kanssa vaateostoksilla - minulla oli sattuneesta syystä niin paljon muuta tavaraa matkassa, että omille vaatteille jäi hädin tuskin tilaa ja jouduin rajaamaan niitä aika paljon, joten kävimme hakemassa hieman lisävaatteita (myös sellaisia, joita tarvitsen Suomen päässä).

Torstaina "poikkesimme" Vannesan ja hänen äitinsä puodissa, siellä vierähti käytännössä koko päivä. Päivällä pidimme muutaman tunnin taukoa, jossa välissä nettikahvilaan tutkimaan lentoja Cebusta Manilaan ja takaisin, ja samantien varaus minulle ja Vannesan siskolle tiistaille Cebu Pacific Airille. Lähtö Cebusta niinkin aikaisin kuin 6:50, paluulento lähtee Manilasta 18:45. Tämä antanee perillä tarpeeksi aikaa, ainakin niin toivon. Päädyimme loppujen lopuksi lähtemään puodista aikaisin kotiin.

Perjantai, koko viikonloppu ja maanantai menikin kätevästi puodissa, joten niiltä päiviltä ei paljoa ole raportoitavaa. Mutta tänään aamulla oli ehkä turhankin aikainen herätys, kun piti lentokentällä kuitenkin olla ajoissa. Hieman jännitti, että miten täällä onnistuu lentokoneeseen nousu pelkällä varausnumerolla - yrityksistä huolimatta niin kotia kuin puotia lähimmissä nettikahviloissa ei ole löytynyt toimivaa tulostinta, joten kuittausviestiä ei saanut tulostettua. Hyvinhän se meni, ainakin Cebun puolella.

Kone oli perillä Ninoy Aquino International Airportissa kymmenisen minuuttia aikataulua edellä ja pääsimme kohtuullisen nopeasti ulos, nopeasti vain lentokentän läpi (saimme liput halvemmalla kun varasin ne niin, että emme matkusta ruumaan menevien matkatavaroiden kanssa) ja taksiin. Emme kuitenkaan poimineet taksia lentokentältä, vaan kävelimme kadun varteen nappaamaan yhden sieltä - näin säästyi muutama sata pesoa, kun lentokenttätaksi olisi veloittanut 450 pesoa Makatiin ja nyt maksoimme 200.

Olimme perillä suurlähestyöllä vartin ennen aukeamista, joten pääsin päivän ensimmäiseksi asiakkaaksi. Lupasivat tehdä paperin kuntoon ennen puoltapäivää, joten hetkeksi SM Mall of Asiaan tutkimaan kauppoja ja syömään, sitten paluu suurlähetystöön noin puoli kaksitoista, jolloin paperi oli valmiina odottamassa. Se mukaan ja taksilla takaisin lentokentälle, jossa oltiinkin sitten vähän puolenpäivän jälkeen. Ja lento takaisin lähtee vasta tuntien kuluttua.

Vannesa puolestaan meni papereitaan läpi, ja tajusi, että hänellä ei ole jäljellä syntymätodistusta viime marraskuulta - kopio löytyy, mutta alkuperäinen tarvitaan - joten hänen pitäisi tänään käydä NSO:ssa tilaamassa se. Sen jälkeen mahdollisimman nopeasti City Healthiin hoitamaan avioliittolupa vetämään, että vielä kerkeämme viettämään häitämme ennen lapsen syntymää.

Päätän tämän raportin tänne NAIA:n lentokentälle Metro-Manilaan ja jatkan varmaankin seuraavan kerran vasta perjantain jälkeen, mahdollisesti jo viikonloppuna mutta saattaa kestää ensi viikon puolelle...