Tämän osa teistä saikin jo lukea Facebookista...

Tänään (tai no, oikeasti viime viikolla torstaina) paperisota nytkähti pikkuisen eteenpäin. Nyt on varmassa tiedossa, että avioliittomme ja Silverin syntymä on rekisteröity, koska tänään tuli Maistraatista kirje, josta löytyi Silverin väestörekisteriote. Nyt voi siis suurlähetystö tilata Silverin passin ja Maahanmuuttovirasto aloittaa asiamme käsittelyn, koska tarvittavat rekisteröinnit ovat hoituneet. (Tiedämme siis, että avioliittokin on rekisteröity, koska se on vaatimus lapsen rekisteröimiselle Suomen kansalaiseksi.)

Vannesa on myös lähdössä torstaina Manilaa päin, sukuloimaan ja ystäviään tapaamaan, missä hän aikoo viettää noin puolitoista viikkoa. Samalla käynnillä vie hän sen joulukuussa täysin unohtamamme paperin (eli Irran syntymätodistuksen) laillistettavaksi suurlähetystöön. Nyt sitten vaan odotellaan ja odotellaan Maahanmuuttoviraston päätöksiä Vannesan ja Irran suhteen.

Sitten astiasta kukkaruukkuun. Jotkut ovat jo tietoisia tästä, mutta pidämme Vannesan kanssa tällä hetkellä pientä taukoa suhteessamme. Alkoi vain tuntumaan siltä kummastakin, että tarvitsemme hieman aikaa ja tilaa, että paperisodan ja odottamisen aiheuttama stressi pääsee laukeamaan. Stressi aiheutti jatkuvaa kärpästen kasvamista härkäsiksi kummallakin ja nyt kun taukoamme suhteessamme tuntuu erittäin vahvasti siltä, että se jopa pelasti avioliittomme - jatkuvan kärpäsistä riitelyn sijaan käyttäydymme kuin vastarakastuneet toisiamme kohtaan. Vaikka suhde on siis virallisesti tauolla, on meillä edelleenkin tarkoitus tuoda heidät tänne heti kunhan oleskeluluvat ovat kunnossa ja kaikki muukin hoidettu - virallinen tauko on siis siihen asti, että he ovat vihdoinkin Suomessa.